BAŞKAN ERDEM VE BAŞKAN KARALAR FELİÇİTA MEHMET'İ YALNIZ BIRAKMADI

Kültür Yayın: 03 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 03.05.2020 15:50:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
378 okunma
Google News

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Feliçita Mehmet'i evinde ziyaret etti, yalnız bırakmadı.

 

1983 yılında İstanbul Fatih Çocuk Şube Müdürlüğü'nde çekilen TRT belgeselinde söylediği Feliçita şarkısıyla hafızalara kazınan ve böylece Feliçita Mehmet namıyla tanınan Mehmet Güven'in köyüne yerleştiği bilgisini alan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Feliçita Mehmet'e destek için harekete geçti.

 

Aradan geçen 37 yılda İstanbul'da sokaklarda yaşayarak zorlu bir yaşam mücadelesi veren Mehmet Güven Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Büyükmangıt köyüne yerleşti. Madde bağımlılığından kurtulan Feliçita Mehmet'in yardımlarla yaşamını sürdürdüğü bilgisini alan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Güven'e yardım eli uzattı. Mehmet Güven' in bundan sonraki elektrik ve gıda ihtiyacı Başkan Erdem, su ve sağlık giderleri de Başkan Karalar tarafından karşılanacak.

 

Başkan Erdem; " Feliçita Mehmet Bundan Sonra Yalnız Değil "

 

Feliçita Mehmet'in Ceyhan Büyükmangıt köyüne yerleştiği ve yardıma ihtiyacı olduğunu duyar duymaz harekete geçen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; " Hemşehrimiz bundan sonra bize emanet. Kendisi İstanbul'da zorlu bir yaşam mücadelesi verdikten sonra yeniden ilçemize dönmüş. Biz de bundan sonra belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Elektrik ve gıda ihtiyacını biz karşılayacağız" dedi.

 

Başkan Karalar; " Maddi Manevi Yanındayız"

 

Başkan Erdem ile birlikte Feliçita Mehmet'i evinde ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; " Bundan sonra kardeşimizin maddi manevi olarak yanındayız.Biz biraz geç haber aldık. Ama onu yalnız bırakmayacağız. Bundan sonra kardeşimize su faturası gelmeyecek. Sağlık ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. O bizim için önemli bir değer. Yaşadığı zorluklara rağmen yaşam enerjisini kaybetmemiş. Madde bağımlılığından da kurtulmuş. Tebrik ederim. Evinde huzur olmayan insanlar madde bağımlılığına yönelir. Aile huzuruna özen göstermeliyiz."ifadelerini kullandı.

 

Feliçita Mehmet ;" Gençlerimiz Uyuşturucudan Uzak Dursun"

 

Her iki başkana da teşekkür eden Feliçita Mehmet;" Ben sokaklardan kurtuldum. Şimdi köyümde yardımlarla yapılan bir göz odada hayatımı sürdürüyorum. Ailelere seslenmek istiyorum. Bakabileceklerinden fazla çocuk yapmasınlar. Gençlerimize sahip çıksınlar. Gençlerimiz uyuşturucudan uzak dursun" dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.