BAŞKAN ÇAY ELMALI BOĞAZI KAYAK VE YAŞAM MERKEZİ PROJESİNİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE ANLATTI

Yayın: 13 Nisan 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 13.04.2022 02:19:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
138 okunma
Google News

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Elmalı Boğazı Kayak ve Yaşam Merkezi Projesinin son durumunu Adana Büyükşehir Belediyesinin Nisan ayı 1. Oturumda gündeme getirerek meclis üyelerini bilgilendirdi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesinin Nisan ayı 1. Oturumunda gündem dışı söz alarak kısa bir konuşma yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Elmalı Boğazı Kayak ve Yaşam Merkezi Projesinin olumlu yönde ilerlediğini ve Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’a sundukları proje dosyasıyla birlikte kendisinin bakanlığa sunacağı dosyayı beklediklerini” dile getirdi.

Başkan Çay konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Sayın Adana Valimiz Dr. Süleyman Elban Beyefendiyi Elmalı Boğazı’na davet ettiğimizde bölgeyi çok beğendiğini dile getirmişti. Kısa bir süre sonra ise Erciyes Kayak Merkezinde görevli Kayseri Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ve beraberinde 2 adet kar motoru talep etti. Yine Amerikalı profesyonel kayakçı Elet Hall, Milli Kayakçı Babür Vatansever, Adana Letonya Fahri Konsolosu ve Kayakçı Meriç Ekmekçi ve Bulut Şahin adlı kayakçılar 29 ve 30 Mart ile 1 Nisan’da toplamda 3 gün süren snowboard ve kayak testi gerçekleştirdiler. Bu teste Pozantı Kaymakamımız Sayın Hüseyin Aydın Beyefendi ve ben bizzat eşlik ettik. Kayakçıların yapmış oldukları etüt çalışmaları o kadar olumlu geçti ki bölgeye yapılacak olan kayak merkezinin turizm atağı olacağını beyan ederek Vali Beye bir dosya sundular. Sayın Valimiz ile yapmış olduğumuz son görüşme de ise kendisi Çukurova Kalkınma Ajansına gerekli çalışmaların ve ihale dosyalarının gerçekleştirilmesini söylediğini beyan etti. Eğer bu hayalimiz gerçekleşirse bu sadece Pozantı için değil tüm Çukurova için büyük bir adım ve turizm atağı olacaktır. Bu konu da desteklerini esirgemeyen ve haykırışlarımı duyarak şahsıma inanıp bu adımların atılmasına vesile olan Sayın Valimiz Dr. Süleyman Elban’a teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.