Basınçlı Gazlar Uzmanı Kamışlı’dan şok açıklama: “Roket-Füze yakıtı projesi Cumhurbaşkanımızdan gizleniyor”

Bilim Yayın: 21 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.11.2020 20:06:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
490 okunma
Google News

ADANA-  (Roket/Füze yakıtı) üretim projesinin 8  yıldır engellendiğini iddia eden Basınçlı Gazlar Uzmanı Turgay Kamışlı, yer tahsisi projelerinin de durdurulduğunu söyledi.  Bu engellemenin Türk Savunma Sanayinin sabote etmek anlamına geldiğini ifade eden Kamışlı, Roket-Füze yakıtı projemiz Cumhurbaşkanına da ulaştırılmadığını, ya da yanlış bilgi verildiğini belirterek iddiaları belgelerle ispat etmeye hazır olduğunu söyledi.

DİĞER ÜLKELERDEN GELEN TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİ

Çok geniş bir uygulama sahasına sahip bu projenin farklı bir yöntem kullanılarak, üstelik herhangi bir enerjiden yararlanmadan dünyanın en ucuz hidrojen gazı (Roket/Füze yakıtı) olacağını dile getiren Kamışlı projesini engelleyenleri Cumhuriyet Baş Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.   Yargıtay Cumhuriyet Baş savcılığınca 4483 sayılı kanunun 4. Maddesinin 4. Fıkrası uyarınca işleme konulmadığını belirten Kamışlı hidrojen gazı üretimi için birçok ülkeden teklif aldığını, ama kabul etmediğini, ürünü verdiği bu projenin yerli ve milli olması sebebiyle, Türkiye’de gerçekleştirmek istediğini vurguladı. 1 kg hidrojen gazının 20 TL’ye mal olacağını, ithal edildiğinde 2000 TL’den satıldığını söyleyen Kamışlı, “ Yeter artık sözün bittiği yerdir” dedi. Kamışlı açıklamalarında şunları da kaydetti:  

ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJE ENGELLENİYOR

“Sayın Cumhurbaşkanımıza, Savunma, Enerji, Sanayi, Çevre ve Şehircilik Bakanları ile kamuoyuna soruyorum. Ülkemizin geleceği için böylesine önemli bir projenin ilgili Bakanlıklar nezdinde kaybolması ne demektir? Engelleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına hizmet ettiğini düşünmüyorum. İçimizdeki düşmanları bulmak ülkemizin önünü açacaktır. Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlara istedikleri takdirde ihanet ettiklerini düşündüğüm kişilerin isimlerini tek tek verebilirim. 5 üniversite ve araştırma merkezlerince ve Tübitak tarafından onaylanan onlarca akademisyen ve mühendislerin emeklerinin boşa gitmemesi için, daha önemlisi Türkiye’nin önünün açılması konusunda bu projenin bir an önce hayata geçirilmeli. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirlerine maruzdur. Ayrıca Dünya Enerji Konseyinin’de desteklediği bu proje ülkemizin geleceği açısından önem arz ettiğini ve bir çok yatırımcı iş adamlarının da dikkatini çektiğini belirtmek isterim.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.