Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ: Türkiye’yi AVM ekonomisinden fabrika ekonomisine geçireceğiz

Siyaset Yayın: 08 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 08.06.2021 00:18:35
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
182 okunma
Google News

 

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana’dan başlayıp bütün Anadolu’yu gezeceklerini belirterek, “Biz, kimseye mevcut dertleri anlatmayacağız. Halkımız bu dertleri gayet iyi biliyor, bu dertlerin altında eziliyor zaten. Biz Türkiye’nin bu mevcut krizden nasıl çıkacağını anlatacağız. Biz Türkiye’yi AVM ekonomisinden fabrika ekonomisine nasıl geçireceğimizi anlatacağız” dedi.

Özdağ, Adana milletvekili İsmail Koncuk, hareketin Adana’da teşkilatlanmasını yapacak Abdurrahman Erkoç ve Hakan Kuşçu ile birlikte Şirin Park Otel’de sivil toplum kuruluşu ve gazetecilerle buluştu. Özdağ, Ankara’dan Adana’ya bir heyetle geldiklerini anımsatarak, burada değişik sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek esnafla bir araya geleceklerini söyledi. Ayyıldız Hareketi’nin Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri tarafından oluşturulan ve partileşme sürecinde olan bir hareket olduğunu anımsatan Özdağ, 19 Mayıs 2021’de Ankara’da Gazi Mustafa Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret edip dua ederek yola çıktıklarını bildirdi. Aynı gün Ankara’da Ayyıldız Hareketi’nin Eşgüdüm Merkezi’ni kurduklarını kaydeden Özdağ, Türk tarihinin başladığı yer olan Kazakistan’ın Yesi yeni adıyla Türkistan kentine bir heyetle ziyarette bulunduklarını vurguladı. Özdağ, “Aslan Baba’nın Türbesi’ni ziyaret ettik. Aslanbaba bugünkü milli kimliğimizi oluşturan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’nin hocasıdır. Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ettik ve dua ettik. Orta Asya Türklüğü Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesini ziyaretini yarı hac olarak nitelendirir, kabul eder. Biz de duamızı ettik. Bazıları parti kurmadan önce Washington’a gider, icazet alır, bazısı Brüksel’e gider icazet alır, bazısı Pensilvanya’dan icazet alır. Biz Türk milliyetçileri olarak Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri olarak yola Anıtkabir’den ve Türkistan’dan çıktık” ifadelerini kullandı.  

Adana’dan başlayıp tüm Anadolu’yu karış karış gezeceklerini aktaran Özdağ, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu ağır sorunlar konusunda çözüm önerilerini anlatacaklarını bildirdi. Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, kimseye mevcut dertleri anlatmayacağız. Halkımız bu dertleri gayet iyi biliyor. Bu dertlerin altında eziliyor zaten. Biz, çözüm önerilerimizi anlatacağız. Biz Türkiye’nin bu mevcut krizden nasıl çıkacağını anlatacağız. Biz milli birliğimizi nasıl sağlayacağımızı anlatacağız. Biz Türkiye’yi AVM ekonomisinden fabrika ekonomisine nasıl geçireceğimizi anlatacağız. Türk köyünün nasıl canlanacağını, Türk tarım ve hayvancılığının nasıl canlanacağını anlatacağız. Ve biz, Türk milletinin sırtında artık inanılmaz bir yük olan ve Birleşmiş Milletler’den verilen açıklamada 9 milyon olarak ifade edilen Türk milletinin sırtındaki Suriyeli yükünden, nasıl Türk milletinin kurtulacağını aziz halkımıza bütün Anadolu’yu dolaşarak anlatacağız. Buna da buradan Adana’dan başlayacağız. Allah yardımcımız olsun.”

Özdağ, bir gazetecinin partinin ne zaman kurulacağı yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “4 Mart 2021’de istifa ettim. İstifa edeli 3 ay oldu. Bu 3 ayın önemli bir bölümü de salgın hastalık ve kapanma şartlarında geçti. Bun rağmen Ayyıldız Hareketi çok önemli bir yol katetti. Önemli işleri gerimizde bıraktık. Partimizin kurucular kurulunu büyük ölçüde oluşturduk. Partinin programı derlendi, toparlandı. Son rötuşlar üzerinde çalışıyoruz. Taslağımızı hazırladık, sosyal medya platformlarımızı oluşturduk. İnternet sitemiz oluşmak üzere. Partinin logosu ismi belli. İllerde teşkilatlanma konusunda epey bir mesafe kaydettik. Ve şimdi yaz aylarını Anadolu’yu dolaşarak geçireceğiz. 19 Mayıs’ta Anıtkabir’den yola çıktık. 26 Ağustos’ta Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 950. Yılı ve Büyük Taarruzun 99’ncu yılında da inşallah partimizi kuracağız.”

Adana milletvekili İsmail Koncuk ise Adana insanının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Koncuk, hükümetin bütün hatalarına rağmen 20 yıldır sarı muhalefetin iktidara can suyu verdiğini hatırlatarak, Ayyıldız Haraketi’nin bilim, birlik ve barışa önem verdiğini bildirdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.