“AVUKATLIK; KARİYER VE HAK MÜCADELESİ MESLEĞİDİR”

BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK “GELECEĞİNE YÖN VER; KARİYER GÜNLERİ” SÖYLEŞİSİNDE LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU.

Gündem Yayın: 16 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.04.2020 23:57:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
377 okunma
Google News

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bir kolejin daveti üzerine katıldığı “Geleceğine Yön Ver;  Kariyer Günleri” Söyleşi programına katıldı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs tehlikesinin pandemi ilan edilmesi nedeniyle sosyal paylaşım ağı üzerinden lise öğrencileri ile buluştu.

 

Söyleşide; neden hukukçu olmayı istediğini, avukatlığı niye tercih ettiğini, iş imkanları, avukatlık mesleği ve baronun faaliyetlerinden bahseden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, daha sonra öğrencilerin güncel konularla alakalı sorularını yanıtladı.

 

Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, her zaman çocukların ve gençlerin yanında olacaklarını ifade ederek, "Öğrenci arkadaşlarımla bir araya gelmek benim için çok büyük mutluluk. Salgın hastalık riski nedeniyle evlerimizden çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz ama sağlık her şeyden önemli. En azından böylesi platformlarla bir araya gelebiliyoruz. Bizler, yurttaşlarımızın adalete erişiminin, hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesi olan avukatlık mesleğini ifa ediyoruz.

Hakkın savunucusu, halkın sesiyiz bizler; topluma yön veren, mazlumun yanında olan, onurlu ve itibarlı bir mesleğin mensuplarıyız. Hukukçu olmak bir ayrıcalıktır. Avukatlık; kariyer ve itibar mesleğidir. Hukukçu nosyonunuzu elde etmeniz halinde yurt dışında da mesleğinizi ifa edebilirsiniz. Bu meslek büyük ölçüde amatör ruhla yapılan kamusal bir meslek ama profesyonelleşmenin ve doktorluk da olduğu gibi özel bir alanda uzmanlaşmanın da olabileceği bir meslektir.

 

Ülkemizde şu an 130 bin avukat sayısı sizleri olumsuz etkilemesin. İdealinizde avukatlık var ise bu mesleğe sahip olma isteğinden asla vazgeçmeyin. Ben bugün dünyaya bir daha gelsem yine avukat olurdum diyecek kadar mesleğinden keyif olan ve seven bir avukatım.

 

Aydınlık geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlerimizi bilgilendirmek en önemli vazifelerimizden birisidir. Şu an da 20 yaş altı olduğunuz için salgın hastalık riski nedeniyle evlerinizdesiniz. Bugünleri fırsata çevirip bol bol kitap okuyarak değerlendirmelisiniz.

 

Baro olarak eğitime ve sosyal projelere katkılarımız her zaman sürmektedir. Okulunuzla işbirliği halindeyiz, öğrencilerimiz için neler yapabiliriz, değerlendireceğiz. Sizleri Adliyeye ve Baromuza davet ediyorum. Benim odamın kapısı sizlere her zaman açıktır. "

 

Program sonunda Erkan Koleji yetkilileri de Baro Başkanı Av. Veli Küçük’e katılımlarından ve değerli vakitlerini ayırmasından ötürü teşekkürlerini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.