ATDSK Türkiye’nin elektrik üreten ilk kulübü oluyor

Yayın: 27 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 27.09.2020 15:27:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
255 okunma
Google News

Türk tenisine şampiyon tenisçiler yetiştiren Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), bir ilke daha imza atıyor. Güneş enerjisinden elektrik üretecek projeyi hayata geçiren ATDSK, Türkiye’de elektrik üretimi yapacak ilk tenis kulübü olacak.

Tenisin gelişimine yönelik yatırımları sürdüren, Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisini Adana’da açan, pandemi dönemini yatırımla geçirerek kort sayısını 16’ya çıkaran ATDSK, bu kez güneşten elektrik üretimi için girişimde bulundu. Enerji maliyetlerinin her geçen gün arttığı günümüzde, kendi enerjisini üreten ilk kulüp olacak olan ATDSK, sürdürülebilir bir yaşam ve çevre için önemli bir adım attı. Bu çerçevede Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ile elektrik üretim anlaşması imzalandı. Binlerce ağacın kurtulmasını da sağlayacak sistemin kurulumu için Türkiye’de stratejik birçok kurulumu ve Turkcell’in tüm solar kurumlarını yapan Solitek Mühendislik ile anlaşma yapıldı.

Kulüp giderleri arasında elektriğin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “Sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüğümüz bu projemizin tamamlanmasıyla, kulübümüzkendi elektriğini üreten Türkiye’deki ilk tenis kulübü olarak da Türk Tenis tarihine geçecek. Kulübün elektrik giderlerinde tasarruf sağlayacak sistem, yılda 182 ton karbondioksit salınımının önüne geçecek, binlerce ağacın kurtulmasını da sağlayacak. Türk Tenisi’ne, Adana’mıza, üyelerimize, sporcularımıza hayırlı olsun” dedi.

ATDSK’daki güneş paneli sisteminin 200 KWP kapasitede kurulacağını ve yılda ortalama 260 bin KWh enerji üreteceğini bildiren Solitek Mühendislik Genel Müdürü Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Nuh Kar da, ATDSK’nın çevreci amacına da uygun olan bu yatırımın, kulübün genç sporcularının çevre sorumluluğu bilinci kazanmaları yönünde de örnek olacağını kaydetti. Sistemin kendisini ortalama 3 yılda amorti edeceğini bildiren Kar, “Kulübün sosyal sorumluluk alanındaki yatırımları açısından da çok önemli olan bu sistem kulübün kaynaklarının daha verimli kullanılmasının önünü açacak. Bu kararı aldıkları ve şirketimize güvendikleri için ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin'e ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ederiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.