ATATÜRK KENT MEYDANI CEYHAN’IN VİZYONUNU DEĞİŞTİRDİ

Yayın: 18 Ekim 2020 - Pazar - Güncelleme: 18.10.2020 00:39:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
127 okunma
Google News

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Atatürk Kent Meydanı hakkında değerlendirmede bulundu. Başkan Erdem, Ceyhan’ın sanatla ve güzel projelerle anılan bir şehir’e dönüştüğünün vurgusunu yaptı.

 

Yapımı devam eden Atatürk Kent Meydanı’nda gazetecilerle bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, şehir’e ayrı bir güzellik katan Kent Meydanı’nda yapılan değişimleri, bundan sonraki süreçte imkanlar dahilinde yer alacak projeleri değerlendirdi.

 

BAŞKAN ERDEM, “CEYHAN SANATLA ANILACAK”

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündemde konuşulan heykellerin tek kuruş harcanmadan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından hediye edildiğini ifade eden Başkan Erdem, “Ben bir kadın belediye başkanı olarak Ceyhan Belediyesi’nin her bir kuruşunu tekrar, tekrar düşünerek kullanıyorum. Bu heykellere tek kuruş ödemedik. Sağolsun Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın  Zeydan Karalar hediye ettiler. Bu eserler uluslararası Heykeltraşlar ve ünlü sanatçılar tarafından yapılmış, altlarına ne anlam ifade ettiği ve kimler tarafından yapıldığı yer yazılacak. Burada Milli Şehit Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey’in büstü yer alıyor. Hepsinden önemlisi Atatürk Kent Meydanımıza yakışır çok güzel bir Atatürk büstü hazırlıyoruz. Kent Meydanımız tamamlandığında daha da güzel olacak. Olumlu olumsuz eleştiriler bizim için önemli, çünkü artık Ceyhan geçmiş dönemlerdeki gibi olumsuz şeylerle değil, sanat, kültür ve sporla anılacak. Ceyhan’ı kültür şehri yapabilmek için gece, gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

“CEYHAN’IN GÖZBEBEĞİ HALİNE  GELDİ”

 

Yeni dönemde Kadir Aydar’ın en değerli projesi olarak başlanan Atatürk Kent Meydanı’nı tamamlamanın kendilerine nasip olduğunu belirten Başkan Erdem, “Atatürk Kent Meydanı’nda ailelerin oturabileceği, kadınlarımızın vakit geçirebileceği kafeterya, çocuk oyun alanı, altından kadınlar ve erkekler için ayrı şekilde sauna, spor salonu yer alacak. İmkanlar dahilinde tamamlamaya çalışıyoruz, yüzde yirmilik bir bölümü kaldı. Kadir Başkanımızın Ceyhan’ın kadınlarına verdiği söz üzerine başlanan projeyi tamamlamak bana nasip oldu. Vatandaşlarımız akşamları güzel vakit geçiriyor, heykellerin önünde hatıra fotoğrafı çekiliyor ve burada gençlerimizin canlı müzik performansını izleyerek eğleniyorlar. Ben tüm hemşerilerimizi Atatürk Kent Meydanımıza davet ediyorum. Ceyhan’ın çehresini değiştiren bu güzel eser hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.