Atakaş Hatayspor’da Fatih Karagümrük coşkusu

Süper Lig'in 29. haftası açılış maçında Atakaş Hatayspor, sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-0'lık net skorla mağlup etti. Akdeniz ekibinin gollerini El Kaabi (2) ve Lobjanidze kaydetti. Ömer Erdoğan'ın ekibi bu galibiyetle maç fazlasıyla Beşiktaş ve Adana Demir'i geçerek 6. sıraya yükseldi.

Yayın: 13 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 13.03.2022 22:17:54
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
231 okunma
Google News

Süper Lig'in 29. haftası açılış maçında Atakaş Hatayspor, sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-0'lık net skorla mağlup etti. Akdeniz ekibinin gollerini El Kaabi (2) ve Lobjanidze kaydetti. Ömer Erdoğan'ın ekibi bu galibiyetle maç fazlasıyla Beşiktaş ve Adana Demir'i geçerek 6. sıraya yükseldi.

Süper Lig 'in 29. haftasında Atakaş Hatayspor, Yeni Hatay Stadı'nda en yakın takipçisi Fatih Karagümrük'ü konuk etti.  Karşılaşmayı Hatay Valisi  Rahmi Doğan, Atakaş Hatay Spor Onursal Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ve çok sayıda seçkim davetlide izledi.

 

 Süper lig'in 29. haftasında sahamızda 3-0'lık galibiyetimiz ile biten Atakaş Hatayspor - Fatih Karagümrük karşılaşmasında takımımıza tribünden destek verdi.Karşılaşmaya Hatayspor etkili başladı. İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Akdeniz ekibi Lobjanidze ve El Kaabi'nin golleriyle ilk 45'i rakibi karşısında önde tamamladı.

İkinci 45'te de Ömer Erdoğan'ın ekibi topla en çok oynayan taraf oldu. İkinci yarının 3'te 1'lik bölümünde El Kaabi bir kez daha sahneye çıktı ve farkı 3'e çıkaran golü kaydetti: 3-0. Mücadelenin geriye kalan dakikalarında Hatayspor ataklarını sürdürdü. Konuk ekip Fatih Karagümrük rakibine direnç göstermek isteyerek gol aradı ancak aradığını bir türlü bulamadı.

Karşılaşmanın 90 dakikası Atakaş Hatayspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı ve Akdeniz ekibi puanını 46'ya çıkararak maç fazlası ile 6. sıraya yükseldi. Volkan Demirel yönetimindeki Fatih Karagümrük ise 40 puanla 9. sırada kaldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

⏱ 1' Karşılaşmaya konuk ekip Karagümrük başladı.

 

⏱ 5' Hatayspor etkili geldi. Ruben Ribeiro topla birlikte ceza sahasına girmek üzereyken Biglia tarafından düşürüldü. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR'da Halil Umut Meler, pozisyonun ceza sahası dışarısında olduğu yönünde orta hakemi uyardı. Yaşar Kemal Uğurlu uyarıyı dikkate alarak kararını serbest vuruş olarak değiştirdi.

⏱ 13' Hatayspor etkili geldi. Paslarla çıkan Akdeniz ekibinde sol kanatta boş pozisyonda kalan Lobjanidze topu kontrol edip şutunu attı ancak kaleci Viviano gole izin vermedi.

 

⏱ 14' Konuk ekip Karagümrük bu kez tehlikeli gelen taraf oldu. Savunma arkasına gönderilen topla hareketlenen Boudjemaa, kaleci Munir ile karşı karşıya kaldı. Fransız futbolcu Munir'i geçip şutunu atmak istedi ancak Hatay kalecisi gole izin vermedi. Sonrasında yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

⏱ 16' Hatayspor Diouf ile golü buldu ancak kalkan bayrak ofsayt. Ruben Ribeiro sağ köşede aradan kaçan arkadaşı Diouf'a pasını gönderdi. Hatay'ın golcüsü ceza sahasına girip pasını attı ancak savunmadan seken top yeniden önüne düştü. Senegalli futbolcu şutunu attı ve top filelere gitti. Ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırarak ofsayt kararı verdi ve gol geçerli sayılmadı.

 

 

 

⏱ 26' Karagümrük etkili geldi. Sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topa Salih Dursun kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla auta çıktı.

⚽ GOL | 29' Hatayspor, Lobjanidze'nin golüyle 1-0 öne geçti. Karagümrük'te savunmada Lucas Biglia hatalı pas atınca Lobjanidze topu kafasıyla Ribeiro'ya indirdi. Tekrar topu önünde bulan Lobjanidze yerden plasesini vurdu ve topu filelerle buluşturdu.

⚽ GOL | 34' Hatayspor El Kaabi'nin şık golüyle durumu 2-0'a getirdi. Ruben Ribeiro, ceza sahası içinin sağında yer alan takım arkadaşı El Kaabi'ye pasını gönderdi. Faslı futbolcu çok şık bir vuruşla skoru 2-0'a gerdi.

⏱ 45' Hatayspor gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen ortayı Diouf penaltı noktasının az ilerisine indirdi. Savunmanın üstünden aşan top Lobjanidze'nin önünde kaldı. Gürcü futbolcu net pozisyonu gole çeviremedi.

⏱ 54' Hatayspor Lobjanidze ile bir kez daha etkili geldi. Gürcü futbolcu ceza sahasına girer girmez köşeye topu gönderdi ancak Viviano son anda dokunarak kornere çeldi.

⚽ GOL | 58' Hatayspor golcüsü El Kaabi ile farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan Ruben Ribeiro yerden Diouf'a pasını gönderdi. Kaleci Viviano çıkarak topu engelledi. Ancak seken topa El Kaabi gelişine şutunu attı ve kendisinin 2 takımının 3. golünü kaydetti.

⏱ 76' Fatih Karagümrük, Jimmy Durmaz'la gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından Jimmy Durmaz sert şut çıkardı ancak kaleci Munir son anda topu tokatlayarak kornere gönderdi.

STAT: Yeni Hatay

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Süleyman Özay, Serkan Çimen

ATAKAŞ HATAYSPOR: Munir - Kamil Ahmet Çörekçi, Sackey (Dk. 88 Fatih Kurucuk), Burak Öksüz, Adekugbe, Boudjemaa (Dk. 88 Selimcan Temel), Onur Ergün, Lobjanidze (Dk. 88 Kahraba), Ribeiro (Dk. 70 Benzia), El Kaabi (Dk. 78 Saint-Louis), Diouf

VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano - Salih Dursun, Biraschi, Balkovec, Caner Erkin, Biglia (Dk. 46 Pesic), Bistrovic (Dk. 89 Samed Onur), Adnan Uğur, Toure (Dk.46 Levent Mercan), Salibur (Dk. 65 Jimmy Durmaz), Ahmed Musa (Dk.46 Karamoh).

GOLLER: Dk. 29 Lobjanidze, Dk. 34 ve Dk. 58 El Kaabi (Atakaş Hatayspor)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.