ASKİ kentin kronikleşen sorunlarını ortadan kaldırıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve geldiği günden bu yana toplam 207 km kanalizasyon ve 45 km yağmur suyu hattı inşa eden Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) kronikleşen sorunlara neşter vuruyor.Adana’nın önemli sorunlarından olan ve yağışlarla birlikte ortaya çıkan su baskını problemi, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından gerçekleştirilen başarılı yatırımlar sonucunda her geçen gün azaltılıyor, bir çok noktada ortadan kaldırılıyor.

Yayın: 14 Şubat 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 14.02.2022 01:50:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
163 okunma
Google News

Kaynaklarını verimli şekilde kullanarak ihtiyaç duyulan noktalar için ivedilikle proje üreten ASKİ, özveriyle çalışan kadrosu ve satın alma yöntemiyle araç filosuna dahil ettiği yeni iş makineleriyle şehrin altyapısını güçlendiriyor.

Kuvvetli yağışlarda birçok noktada yaşanan su baskınlarını tamamen ortadan kaldırmak amacıyla il genelinde 45 km yağmur suyu hattı döşendi. Bu çalışmalar kapsamında bir yandan söz konusu problemle ilgili eksiği bulunan bölgelere yeni yağmur suyu hatları döşenirken diğer yandan birleşik olarak çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ayrıştırıldı.

Yağmur sularının birikmesini önlemek amacıyla yapılan hatlar vasıtasıyla yağmur sularının birikmesi önleniyor ve tahliyesi sorunsuz şekilde sağlanıyor. Aynı zamanda yağmur suyu ızgaralarının temizlik ve bakım çalışmalarını da periyodik olarak gerçekleştiren ASKİ, günlük hayatı olumsuz yönde etkileyerek, vatandaşın mağdur olmasına sebep olan su baskını sorununu azaltıyor, önlüyor.

KENTİN GELECEĞİ HESAPLANARAK ÇALIŞILIYOR

Çalışmalarında ve hizmetlerinde Adana’nın geleceğini planlayan ve ileriye dönük nüfus artışı, kentleşme hızı gibi göstergeleri dikkate alarak ilerleyen ASKİ, altyapı çalışmaları dahilinde toplam 207 km kanalizasyon hattı inşa etti. Muhtelif mahallelerde gerçekleştirilen kanalizasyon yatırımları sayesinde kötü koku, foseptik gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.