ASKF’den Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Nezaket Ziyareti

Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 03:00:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
237 okunma
Google News

Prof. Dr. Tuncel: “Amatör Sporcu Sayısını Ne Kadar Arttırırsak, Sokaktaki Çocuk ve Genç Sayısını da O Kadar Azaltırız”

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Dr. Ahmet Bozan ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’ nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz de katıldı.

 

Dr. Bozan Amatör Spor Kulüpleri Hakkında Bilgi Verdi

Dr. Bozan amatör spor kulüpleri ve ASK faaliyetleri hakkında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e bilgi vererek Çukurova Üniversitesi sportif tesislerinin amatör sporcuların kullanımına açılması konusunda destek istediklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Adana’nın Spor Markalarını En Üstlere Taşımak Zorundayız”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, amatör sporcuların ve kulüplerin hem kent için hem de ülke için önemli bir gelişmişlik seviyesi olduğuna vurgu yaparak, “Ülkelerin gelişmişlik ölçülerinden birisi de aktif lisanslı sporcu sayısıdır. Gelişmiş ülkeler bir taraftan lisanlı sporcu sayısını arttırmak için tesis ve faaliyetlerde bulunurken, diğer taraftan da yeni spor dallarını yaşama geçirerek amatör sporcuları desteklemekte. Adana olarak bizde amatör spor kulüplerini destekleyerek Adana’nın spor markalarını en üstlere taşımak zorundayız.” dedi.

 

“Çukurova Üniversitesi Olarak Amatör Sporculara ve Gençlere Kapımız Sonuna Kadar Açık”

Amatör spor kulüplerini sadece sportif faaliyet yürüten kurumlar olarak görülmemesi gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Tuncel, “Amatör spor kulüplerini sadece sportif faaliyetlerin merkezi olarak görmemek gerekli. Gençlerin bilinçli, sağlıklı, ülke sorunlarına duyarlı, iyilik ve doğruluktan yana yetişmelerinde bu kulüpler ve tesisler önemli katkılar sağlıyor. Yerel yönetimlerin bu tesislerin yaygınlaşmasına katkıları son derece önemli.

Amatör sporcu sayısını ne kadar arttırırsak, sokaktaki çocuk ve genç sayısını da o kadar azaltırız. Çukurova Üniversitesi olarak Amatör sporculara ve gençlere kapımız sonuna kadar açık. Her türlü desteği vermeye hazırız.”

 

Ziyaret sonunda ASKF Başkanı Dr. Ahmet Bozan Rektör Prof. Dr. Tuncel’e çiçek, TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz da hediye taktim etti.

 

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.