ARI SÜTÜ ÜRETECEKLER

Sarıçam Belediyesi ve Türk Kızılay Adana Toplum Merkezi Arı Sütü Üretimi İşbirliği Protokolü İmzaladı.

Ekonomi Yayın: 01 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 01.10.2020 09:54:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
240 okunma
Google News

Sarıçam Belediyesi ve Türk Kızılay Adana Toplum Merkezi arasında Arı Sütü üretimi ile ilgili proje için protokol imzalandı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türk Kızılay Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı ve Türk Kızılay Adana Toplum Merkezi Yöneticisi Özgür Nuri Demir arasında yapılan imza merasiminde Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy,  Sarıçam İlçe Tarım Müdürü Mehmet Örtülü ve Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya da hazır bulundular.

Adana Türkiye bal üretiminde Ordu ve Muğla’dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Yapılan proje ile Adana ilinin yüksek potansiyele sahip olduğu arıcılık faaliyetlerini desteklemek, geliştirmek ve arı sütü üretimine odaklanarak bölgede arı sütü üretimini yaygınlaştırmak amaçlanmaktadır.

Başkan Bilal Uludağ yaptığı konuşmada; Türk Kızılay Adana Toplum Merkezi ile hem Sarıçam ilçemiz hem de Adana’mız için çok önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz Arıcılık açısından önemli bir bölge. Ancak sadece bal üretimi ile sınırlı kalmak istemedik ve Arı sütü üretimi konusunda Türk Kızılay Adana Toplum Merkezi ile birlikte bir proje geliştirdik. İstihdama katkı sunacağız. Bugün bu proje protokolünü imzalamaktan ve bölgemize katma değeri yüksek bir ürün kazandırmaktan, yeni gelir kaynakları oluşturacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Baştan beri çok çaba sarf eden emek harcayan Sayın Milletvekilimiz Ayşe Sibel ErsoyHanımefendiye,  Kızılay Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ramazan SaygılıBeyefendiye, Kızılay Adana Toplum Merkezi Yöneticisi Sayın Özgür Nuri DemirBeyefendiye, Sarıçam İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Mehmet ÖrtülüBeyefendiye, Adana Arıcılar Birliği Başkanı Sayın Yunus KılıçkayaBeyefendiye  ve emeği geçen arkadaşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy da yaptığı konuşmada Arı sütünün önemine vurgu yaparak bu projenin gerçekleşecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve özellikle kadınların istihdamına katkı yapacak olmasından dolayı dahada önem kazandığını vurguladı. Bilal Başkanı ve Ramazan Başkanı tebrik ederek projenin yaygınlaştırılması ve başarılı olması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Türk Kızılay Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı ise, “Kızılay Türkiye’nin amiral gemisidir.Her alanda insanımızın yanında olmaya gayret etmektedir. Bugün de burada Sarıçam Belediyesi ile birlikte yeni bir projeyeadım attık. Bölgemiz açısından önemli bir değere sahip Arıcılık ve Arı Sütü üretimi ile ilgili bir işbirliği protokolü imzalıyoruz. Yeni iş ve gelir alanları oluşturmak çok mutluluk ve gurur verici. Başta Sarıçam Belediye Başkanım Bilal Uludağ olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Adana’yı ve Sarıçam’ı Arıcılık ve Arı Sütü üretimi konusunda Türkiye’nin en fazla üretim yapan ili yapmaya katkı koyacak Projenin Ekim ayı içerisinde başlayacağı bildirildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.