Altyapıda Aybaba rüzgarı

Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 15:36:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
341 okunma
Google News

Daha önce görev yaptığı Beşiktaş’ta da gençlere güvenip forma vermesiyle tanınan Teknik Direktör Samet Aybaba’nın Demirspor’da göreve başlaması, en çok alt yapıdaki futbolcuları sevindirdi.

Aybaba’nın Mavi-Lacivertlilerde işbaşı yapmasıyla birlikte ilk olarak 17 yaşındaki İzzet Çelik profesyonel yapılarak, Türkiye Kupası maçında görev almıştı. Ardından 2005 doğumlu Yücel Gürol profesyonel imzayı atıp, Samsunspor maçı kadrosuna dahil edilmişti.

Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Kılcı’nın Adana Demirspor Kulübü’nde Bilim Kurulu’nun başına gelmesiyle birlikte; altyapıda bilimsel ölçümler yapılarak, oyuncuların gelişimleriyle ilgili çalışmalara ağırlık verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan ADS Altyapı Koordinatörü Ömer Anaydın; Başkan Murat Sancak’ın sağladığı imkanlar doğrultusunda altyapıya ağırlık verildiğini dile getirerek, Türk futbolunun geleceğinin altyapıya bağlı olduğuna dikkat çekti. Anaydın; “Başkanımız Murat Sancak ve yönetim kurulu üyelerine, ayrıca Teknik Direktörümüz Samet Aybaba’ya çok teşekkür ediyoruz. Dökme suyla değirmen dönmez. Hedefi olan takımlar altyapıdan çıkardıkları ve ülke futboluna kazandırdıkları futbolcularla birlikte başarıya yürüyebilir. Aidiyet duygusu gelişmiş, armasına ve formasına bağlı, gelecek vaad eden genç kardeşlerimizin forma şansı bulması gerekir. Altyapıya ağırlık verilmesiyle birlikte çok yetenekli kardeşlerimizin gelişimlerini tamamlayabilmeleri için fırsat bulmaları çok önemli. Adana Demirspor alt yapısında çok yetenekli ve potansiyeli bulunan genç kardeşlerimiz mevcut. Yapılacak planlamalar doğrultusunda bu kardeşlerimizin Türk futboluna kazandırılacağına inanıyorum. Bu inanç doğrultusunda altyapıda var gücümüzle çalışıyoruz. Bize bu imkanları sağlayan, güvenen ve destek olan Başkanımız Murat Sancak ve Yönetimine ayrıca Teknik Direktörümüz Samet Aybaba’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.