“ALLAH BİZLERE BİR DAHA 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ BİR İHANET YAŞATMASIN”

Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 15.07.2022 13:23:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
159 okunma
Google News

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı  gösterilen kararlı duruş ve eşsiz birliktelik örneği ile tarihe kazınılan  demokrasi zaferinin 6. yıl dönümünde olduğumuzu ifade eden Vali Dr. Süleyman Elban , “15 Temmuz 2016 günü varlığımıza, birliğimize, demokrasimize karşı düzenlenmiş hain ve menfur bir darbe girişimi yaşadık. Bin yıldır bu toprakları yurt edinmiş, uğrunda nice savaşlar yapmış, nice şehitler vermiş olan aziz milletimiz; tankın, topun, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. 15 Temmuz; aziz milletimizin zor zamanlarda bir ve beraber olma ruhunun hâlâ çok canlı olduğunun bir nişanesidir. O karanlık gecede toplumumuzdaki tüm farklılıklar silinmiş, Türkiye aşkı ortak paydasında birleşen vatandaşlarımız omuz omuza mücadele ederek hainlerin darbesine darbe yapmıştır. 15 Temmuz;  “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.” sözünün karşılığını bulduğu bir şahlanıştır. 15 Temmuz; Hakk’a tapan milletimizin istiklal aşkıdır.  Tarih boyunca nice badireleri; cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan FETÖ’nün yaşattığı bu günü de asla unutmayacak. O gece yaşanan kahramanlıkları unutmayacağız. Her yaştan, her meslekten çoğunun selaları son nefeslerini vermeden önce okunan 251 şehidimizin hiçbirini unutmayacağız. 15 Temmuz ihanetini ve milletimizin bu ihanete verdiği cevabı nesilden nesle aktarmak bizler için artık milli bir sorumluluktur. “Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bu sorumluluğumuzun bilinciyle ülkemizin bekasına, bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacak, tüm hain odaklara karşı mücadelemizden asla taviz vermeyecek; güçlü Türkiye ideali doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimiz medeniyet yürüyüşümüzde hedeflerimize ulaşacağız. “ dedi.

“BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 “Bu kutlu yürüyüşümüzde tüm vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin laik, demokratik ve çağdaş yapısını ilelebet koruyacak, cumhuriyetimizi yücelterek geleceğe tüm kazanımlarıyla birlikte güçlü bir şekilde taşıyacağız.” Diyen Vali Dr.Süleyman Elban, Bu duygu ve düşüncelerle; geleceğimizi hedef alan darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde; vatan için, millet için, bayrak için şehadete yürüyen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet dilerken gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan Adanalı hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz’da gördüğümüz gibi bir ihanet yaşatmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.” Diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.