Alevilerden Cemevlerine saldırı hazırlığı yapıldığı iddiası uyarısı

Sedat Peker'in son konuşmalarında Hz. Hüseyin'in ve Hz. Ali'nin kılıcı Zülfikar görsellerine yer vermesine, konuşmalarında Alevilik'te önemli kişi ve değerlerden bahsetmesine Adana’daki Alevi temsilcilerinden tepki geldiAlevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu,Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı,Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sedat Peker'in yaptığı açıklamalarında Cemevlerine saldırı hazırlığı yapıldığı iddiasında bulunarak Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. .

Kültür Yayın: 08 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 08.06.2021 00:25:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
300 okunma
Google News

AKD Adana Şube Başkanı ve Mansur Ocağı evlatlarından Hasan Mansuroğlu, Sedat Peker'in yaptığı açıklamalarda Cemevlerine saldırı hazırlığı yapıldığını  iddia etti. Alevi Bektaşi Federasyonu,  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu,Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu Hacıbektaş Anadolu Kültür Vakfı,Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına açıklamalarda bulunan Hasan Mansuroğlu , “Kanlı ellerinizi Cemevlerimizden çekin.Bu topraklarda Aleviler insan vicdanının onurudur. Gün geçmiyor ki ülke gündemi sarsıntılar yaşamasın.Her dönemin karanlık ve kirli ilişkileri bir bir ortaya saçılıyor. Yayılan koku o kadar ağır ki midemizi bulandırıyor. Kamuoyu bir kez daha gördü ki,derin devlet denilen örgütlenmelerin hedefinde yine Aleviler var. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yaptığı açıklamalarda Cemevlerine saldırı hazırlığı yapıldığı iddia ediliyor.Peker'in açıklamalarına bir bütün olarak baktığımızda anlıyoruz ki, Madımak,Uğur Mumcu,Gazi, Ümraniye vb gibi katliamları yapanlar devlet içindeki kantra örgütlenmelerdir. “ Dedi.

 “CUMHURİYET SAVCILARINI DERHAL GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Alevilerin  Anadolu halklarının bir arada yaşamasını, barışı ve kardeşliği savunduklarına dikkat çeken başkan Hasan Mansuroğlu, “Bu türden provokasyonlara gelmeyiz. Her fırsatta vatan millet naraları atanların aslında, çocukları zehirleyen uyuşturucu baronları oldukları sır değildir. Kimlerin ülkesini sevdiği kimlerin halklara düşmanlık yaptığını görüyoruz. Cemevleri milyonlarca Alevinin  ibadethanesidir. En ufak bir saldırıdan kimlerin sorumlu olacağı bellidir. Aleviler ülke nüfusunun büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Aleviler karanlığa teslim olmayacaktır. Cumhuriyet savcılarını derhal göreve davet ediyoruz. Pis ellerinizi Cemevlerimizden çekin.” Diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.