Aladağ’da hizmetin adı : Mustafa Akgedik

Göreve geldiği günden bu güne başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam eden Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve ekibi durmak bilmiyor.

Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 01:35:16
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
321 okunma
Google News

Doğasıyla, havasıyla, sularıyla ve tarihi harabeleriyle turizm yönünden Adana ilinin en güzel ve en zengin bölgelerinden birisi olan Aladağ İlçesi’nin kalkınması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve ekibi durmak bilmiyor.  Göreve geldiği günden bu güne Aladağ İlçesi’nde sorunların çözümü için imkanları ölçüsünde gayret gösteren  ; Aladağ başta olmak üzere  Aladağ bölgesinin kalkınması için durmak bilmeyen Başkan Mustafa Akgedik  ve ekibi birbirinden önemli projeleri hayata geçirerek gönülleri fetih ediyor.

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARIYLA ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİRİYOR

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her görüşten vatandaşların takdirini kazandığı gözlenen  Başkan Mustafa Akgedik, Aladağ İlçesi’nde  sevilen ve sayılan başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Aladağ ve yöresinin kalkınması  için “Aladağ’da Hayat Var “ projesi başta olmak üzere bir çok projenin hayata kazandıran Başkan Mustafa Akgedik, çalışmalarını sürdürürken de  siyasi parti ayrımı gözetmeksizin  her görüşten vatandaşlara hizmetlerini yerine getiriyor.  Aladağ İlçesi’nde mevcut sorunları çok iyi bilen  sorunların çözümü noktasında  Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla   birlikte çalışmalarını devam ettiren çalışkan ve başarılı , mütevazi  Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, yaptığı ve yapmayı planladığı bazı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Aladağ İlçesi’nin  nüfusunun mevsimlere göre değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Akdegik, “ Aladağ,  akarsularıyla, şelaleleriyle, dağlarıyla her türlü iklimi size sunan bir cennet bahçesi diyebilirim. Aladağ’da Akdeniz’in içinde Karadeniz’i yaşayabileceğiniz bir coğrafya. Adana’nın da en genç ilçelerinden biri. Hem tarihi ile hem doğasıyla hem de kültürü ile hakikaten yaşanacak bir ilçe. Türkiye’de en uzun yaşamın olduğu 10 ilçeden birisi diyebilirim. Orta Toroslarda cennet bahçesi. İnşallah ileride Aladağ tüm Türkiye’nin turizm merkezi olacak. Aladağ, Adana’nın en uzak ilçelerinden biri, merkeze 100 km mesafede. 3700 rakıma kadar çıkıyor. Coğrafyası farklı, iklim çeşitliliği açısından şanslı görüyorum. Adana’ya kar yağmıyor ama burası kayak merkezi bile yapılabilecek bir iklime sahip. Yüzde 76’sı orman olan bir ilçe. Dünyanın en nitelikli ormanlarından biri olan Pos Ormanıyla kaplı bir ilçemiz var. Aladağ’ın bozulmamış bir doğası ve kültürü var. Yörük Türkmen kültürü hakim. Roma döneminden tarihi eserlerimiz var. 7 kale var ve biz de tüm bu özellikleri birleştirelim istiyoruz.” Diye konuştu.

“AMACIMIZ ALADAĞ İLÇESİ’Nİ TURİZM KENTİ YAPABİLMEKTİR”

“Nasıl ki Aladağ benim sorumluluğumdaysa, bütün Adana da Büyükşehir’in sorumluluğunda. Adana’yı düşünen bir belediye başkanı, nereleri turizme kazandırabileceğini düşünür. Büyükşehir’in özellikle buraları çok iyi değerlendirmesi lazım.” Şeklinde konuşan Başkan Mustafa Akgedik,  “ Bu zaman kadar Adana Büyükşehir Belediyesi’nden bir talebiminiz olmadı. Büyükşehir sadece işini yapsın yeter. Yol yapımı eksikliği vardı. İnşallah tüm eksiklikleri bir an evvel giderirler. Bizler , Aladağ İlçesi’nde Bölge insanının ürettiği her şeyi değerlendireceğiz ve inşallah belediye olarak bu projeleri daha da büyüteceğiz. Göreve geldiğimiz günden beri doğa yürüyüşleri, off-road show şenlikleriyle ve birçok etkinlikler ile Aladağ’ı tanıtıyoruz. Ormanı, akarsuyu, gölleri, şelalesi, kayalıkları her şeyi var. Yeter ki insanların hizmetine sunalım. Amacımız  ise imsenin bilmediği bir Aladağ’ı herkesin bildiği bir turizm kentine dönüşmek arzusundayız.” Dedi.

“ALADAĞDA HAYAT VAR “PROJESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Aladağ İlçesini Turizm kenti yapmak istediklerini belirten  Başkan Mustafa Akgedik,  herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Mustafa Akgedik, “ Aladağ’da Hayat var projesi başta olmak üzere diğer projelerimizi değerlendirecek olursak  ; Sadece Aladağ İlçesi’nin değil ; Feke, Karaisalı, Saimbeyli, Pozantı, Tufanbeyli ilçelerimizde Belediyelerimiz ve kaymakamlıklar ortaklığında, ilçelere özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılarak istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını hedeflemekteyiz.  Projelerimizden bazıları ise ; Kuzey Adana Kalkınma Programı Projesi ,Yedigöze  Mesire alanı Projesi, Küp Şelaleleri Turizm Alt Yapısını Geliştirme Projesi, Kent Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi, Aladağ Ekolojik Otel Projesi ,Araç Gereç Parkımız, Yol çalışmalarımız, Aladağ Gençlik Kampı Projesi , Köy Sohbet Evleri Projeleridir. Ayrıca  ; Aladağ’ın öne çıkan yöresel ürünlerinin işlenmesine yönelik 275 Metrekarelik bir üretim ve eğitim  merkezinin , oluşturulması , mesleki eğitimler aracılığıyla satış odaklı ürünler üretilmesi  ve işbirlikleri ile bunların satışından gelir elde edilmesinin sağlanması , eğitim ve istihdama dahil olan  kadınların  çocukları için eğitim merkezine  200 m mesafede olan 90 metrekarelik bir kreş oluşturulması ve ilçenin büyük bir eksikliğini gidermek amacıyla 500 metrekarelik tam tefrişatlı bir çok amaçlı salonun oluşturulması  hedeflenmektedir. Bölge insanının ürettiği her şeyi değerlendireceğiz ve inşallah belediye olarak bu projeleri daha da büyüteceğiz. Belediyecilik sadece yol yapmak temizlik yapmak değil. Şehre ve ilçelere bir vizyon vermek lazım. Sosyal belediyeciliği, hizmet belediyeciliğini hep beraber vermemiz lazım. En büyük ihtiyacımız turizm diyorsak, bunun altyapısını hep beraber oluşturmamız lazım. Bu sayede vatandaşlarımız hem doğal ürünlerini değerlendirecek hem de iş olanakları olmuş olacak. Aladağ’ın gençleri de daha mutlu olacak. İnşallah 2024 yılına kadar bu konuda çok yol kat etmiş olacağız. Aladağ önümüzdeki yıllarda bölgemizin yıldız ilçesi olacak seviyeye gelecek. Vatandaşlardan biraz sabır etmelerini istiyorum. Bu süreç içerisinde bambaşka bir Aladağ bulacaklar. İnşallah hep beraber Aladağ’ımızı en ileriye götüreceğiz. “ diye konuştu.

Mustafa AKGEDİK kimdir?

1973 yılında Aladağ’a bağlı Büyüksofulu Köyü’nde dünyaya geldim.  İlk ve ortaokulu Büyüksofulu Köyü'nde, liseyi Aladağ Pınar Madencilik Lisesi'nde okudum. Gaziantep Üniversitesi Kilis Meslek Yüksekokulu ve Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde yüksek tahsilimi yaptım. 2001 yılında AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanı olarak siyasete başladım. 2006-2012 yılları arası Adana İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Seçim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2011 Seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüttüm. 2012-2013 yılları Çukurova İlçesi Teşkilat Başkanlığı görevini yerine getirdim. Aladağlılar Derneği (AL-DER) ve Pos Köyleri Yardımlaşma Derneği (POS-DER) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılı projeye imza attım. Serbest mühendislik hizmetleri yapmaktayım.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.