Aktepe Deresi dehşet saçıyor

Hatay’ın Hassa İlçesine bağlı Aktepe Mahallesinde bulunan derenin yıllardır ıslah edilmemesi vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Yaşam Yayın: 09 Haziran 2022 - Perşembe - Güncelleme: 09.06.2022 10:54:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
401 okunma
Google News

ÖZELHABER : HÜSEYİN YETİŞ - HAYRETTİN YENİÇERİ- AHMET ÇAĞLAK 

Hatay’ın Hassa İlçesine  bağlı Aktepe Mahallesi’nde  yöre halkının bir zamanlar balık tutarak sularında yüzme öğrendiği derenin son  hali yürekleri burkuyor.  Aktepe Mahallesinde ikamet eden yüzlerce vatandaşın  adeta  kabusu  haline gelen Kurbağa ve sivri sinek  başta olmak üzere her türlü haşeratın yuvası  haline gelen , çevreye pislik ve hastalık , koku saçan  derenin  durumu nedeniyle yöre halkı  ise evlerinde oturamaz  halde.  

 

AKTEPE DERESİ  PİSLİK SAÇIYOR  HATAY’DA İLGİLİ YETKİLİLER AYLARDIR  NEDEN SUSUYOR ?

Hassa Belediyesi, Hassa Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hatay Valiliği başta olmak üzere TBMM’de  bulunan Hatay Milletvekilleri, siyasi  partilerin  İl ve İlçe Başkanlarının adeta  seyir ederek kendi  kaderine terk ettiği  gözlenen  Aktepe Deresinde sivri sinek  başta olmak üzere kurbağa  ve  her türlü haşerelerin adeta yuvası haline gelmiş durumda.

 “ÖDENEK YOKLUĞU MAZERET GÖSTERİLEREK ÇALIŞMALARA BAŞLANILMIYOR”

Yöre halkını canından bezdiren derede çalışmaların başlatılması için   Hassa Belediyesi, Hassa Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hatay Valiliği başta olmak üzere TBMM’de  bulunan Hatay Milletvekilleri, siyasi  partilerin  İl ve İlçe Başkanlarına  seslenen    Aktepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Demirci   ise dere  yatağının yıllarca ıslah edilmesi için  İlgili  yetkili  kurumlara dilekçe vermekten çok yorulduğunu  ifade etti.  Yaklaşık 3- 4 yıldan  bu yana söz  konusu derenin ıslah edilme  çalışmalarının ödenek yokluğu  mazeret  gösterilerek  yapılmadığını  belirten  Muhtar Mehmet Demirci, “ Aktepe’mizde bulunan derenin hali içler acısı. Çevreye pislik ve hastalık  saçıyor. Vatandaşlarımızın istekleri  doğrultusunda şahsım olarak  yaklaşık 3 veya 4 yıldan bu yana  konunun çözüme kavuşması için ilgili  kurum ve kuruluşlara dilekçeler verdim. Ödenek yokluğu mazeret gösterilerek sorun çözümlenmedi. Bu gün halen aynı  mazeretler devam ediyor. Ne yapacağımızı  bilemez haldeyiz. “ dedi.

YETİŞ  HABERCİ  GAZETESİ   AKTEPE HALKININ SESİ OLDU

Hassa Belediyesi, Hassa Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Hatay Valiliği başta olmak üzere TBMM’de  bulunan Hatay Milletvekilleri, siyasi  partilerin  İl ve İlçe Başkanlarına   günlerdir Aktepe Mahallesi’nde yaşanan dere ıslahı konusunda   sosyal medyada  yayın  yapan Ahmet Çağlak’ın destek çağrısına  Yetiş Haberci Gazetesi   ailesinden destek geldi. YETİŞ HABERCİ GAZETESİ ailesi adına  kurbağa  ve sivri sinek yuvası haline gelen, hastalık saçan dereye giderek incelemelerde bulunan Yetiş Haberci Gazetesi Hatay İl Temsilcisi Hayrettin Yeniçeri  sorunun ivedilikle çözüme kavuşması için çağrıda bulundu.  Hayrettin Yeniçeri, Aktepe deresinin  bir an önce  ıslah edilerek çalışmaların  başlatılmasını arz etti. Aktepe Mahallesi'nde yüzlerce evin ve aynı zamanda mezarlık yanında bulunan Dere yatağında lağam suları adeta etrafa pis kokular salıyor sivri sinek ve böceklerin yaygınlaşması adeta dere kenarında bulunan evleri huzursuz ediyor bizde Hayrettin yeniçeri olarak Bütün görselleri Hatay Büyükşehir belediyesine gönderdim. İnşallah en kısa zamanda yapılacaktır.” Dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.