ADD'den TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a Tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) Başkanı Mustafa Şentop'un "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" sözlerine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi sert tepki gösterdi.

Yaşam Yayın: 27 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.03.2021 15:21:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
298 okunma
Google News

 

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) Başkanı Mustafa Şentop'u "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" sözlerini dolayı şiddetle kınadıklarını ifade etti.  Atatürkçü Düşünce Derneği  Adana Şube Yönetimi adına  açıklamalarda bulunan Başkan İsa Kayadan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) Başkanı Mustafa Şentop'u devlet ciddiyetiyle konuşmaya çağırdıklarını ifade etti. Başkanı İsa Kayadan, “Vatanımızı, Atatürk'ün kurduğu devleti ve Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyeti son nefesimize kadar savunmak namus borcumuzdur! TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP'u "Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi'nden kararname ile çekildiği gibi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir" sözlerinden dolayı şiddetle kınıyor ve kendisini devlet ciddiyetiyle konuşmaya çağırıyoruz. Bu söz ve uygulamalar, yasaların, TBMM'nin ve millet  egemeliğinin yok sayılmasıdır.  Devletimizin tapusu olan Lozan'ı yıllardır eleştiren zihniyetin, vites arttırmasına  izin vermeyeceğiz.  Boğazların, İstanbul'un, "mavi vatan"ın kilidini açmaktan bahsetmek, başta Gazi Meclis'in başkanı olmak üzere, hiç bir yurttaşın diline yakışmaz. Bu sözler bizce gafletin, dalaletin ve Cumhuriyet karşıtlığının geldiği boyutun açık göstergesidir.” Diye konuştu.  

“CUMHURİYETİ SON NEFESİMİZE KADAR SAVUNMAK BİZİM NAMUS BORCUMUZDUR”

 Atatürk'ün koltuğunda oturanların, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete ve devlete meydan okumalarına papuç bırakmayacaklarına dikkat çeken Başkan İsa Kayadan, “ Gazi Meclis'in Başkanı'nın dili, Lozan'da hezimete uğrayanlarla aynı olmamalıdır. TBMM Başkanı'nı tarihten ders çıkarmaya; tarihte emperyalizmi ilk kez yenilgiye uğratarak bağımsızlığını kazanan ve tüm mazlum uluslara örnek oluşturan Cumhuriyetimizin değerlerine ve milli egemenliğe sahip çıkmaya ve saygılı olmaya davet ediyoruz.. Atatürk'ün kurtardığı vatanımızı, Atatürk’ün kurduğu devletimizi,  sınırlarını ve Atatürk'ün ilan ettiği Cumhuriyeti son nefesimize kadar savunacağız.  Bu bizim namus borcumuzdur. “ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.