ADANA’YA İYİ PARTİ ÇIKARTMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'nın Ceyhan ilçesi başta olmak üzere Seyhan ve Çukurova İlçelerinde vatandaşları tarlasında ve iş yerlerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Siyaset Yayın: 17 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 17.06.2021 10:20:40
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
220 okunma
Google News

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere kara yolu ile Adana'ya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,.Ziyaretlerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Akşener'i, dinlenme tesislerinde İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, milletvekilleri ve partililer karşıladı. Akşener, "Kendiniz gördünüz, insanların korku duvarı yıkılmış, açık açık bize seslendikleri şu oldu, seçimi seslendiler. 'Seçimi isteyin, seçimi getirin' diye vatandaşın bir talebi var." Dedi

CEYHAN İLÇESİNDE VATANDAŞLARIN DERTLERİNİ DİNLEDİ

Beraberindekilerle Ceyhan ilçesine geçen Akşener,  ilk olarak Ceyhan ilçesinde Belediye Başkanı Hülya Erdem, İYİ Parti ile CHP il, ilçe ve kadın kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Akşener, İlçe Başkanı Sedat Akkuş ve partililer ile birlikte Atatürk Caddesi'nde ve Kızılay Caddesi'ndeki çarşı merkezinde esnafı ziyaret edip, iş yeri sahipleriyle ve vatandaşlarla sohbet etti.

ESNAFIN FERYADIYLA KARŞILAŞTI

Ceyhan ilçesinde bir gümüşçü dükkânına giren İYİ Parti Lideri Meral Akşener, esnafın , ‘’İşimiz gereği gümüş dolar üzerine dolar yükselince gümüş yükseliyor. Korona olunca 1-1 buçuk ay dükkân kapattım yerime bakacak kimse olmadığı için. Hiçbir şekilde destek de almadım. Türkiye’nin genel hâlini biliyorsunuz bizim gelecekten umudumuz kalmadı.’’ dedi. Ceyhan’da devam eden gezisinde çiftçilerle karşılaşan Akşener, çiftçilerin ;  ‘’Soğanımızı satamıyoruz. Bunu üretmek için çok büyük emekler veriyoruz ve satamıyoruz. Bu ülkenin öksüz evladı çiftçilerdir. Ben satamadım. Şu an tarlamı ihtiyacı olan herkese dağıtıyorum, 1 lira bile para almadan.’’şeklinde feryatlarıyla karşılaştı. Seyhan’da bir ayakkabıcı dükkânında esnafla sohbet eden Genel Başkan Meral Akşener’e esnaf; ‘’Geçinebilmek için benim her gün en az 15 bin lira ciro yapmam lazım. Durum hiç iyi değil. Çok şükür daha da eksiye düştük.’’ diye derdini anlattı.

 

"VATANDAŞIN SEÇİM TALEBİ VAR"

Ziyaretleri sırasında karşılaştığı soğan ve karpuz üreticilerinin de dertlerini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, karpuz ve soğan üreticisinin sorunlarını dinledi.Bir çiftçi, “para etmiyor” diye sitem ederek yetiştirdiği karpuzu yere fırlattı. “Böyle iktidar olur mu ya!” sözleriyle iktidara tepki gösteren çiftçi, Akşener'e, “Sen kurtaracaksın” dedi.

“AYAKTA DURAMIYORUZ, ÇİFTÇİLER BİTTİ”

“Soğanı çuvala doldurmanın maliyeti 350 kuruş, gelen tüccar 200 kuruş veriyor ve pazarda bu soğan 2 buçuk 3 liraya satılıyor” sözleriyle dert yanan ve çuvaldaki soğanları yere döken çiftçi, “Perişan durumdayız. Geçen yıl bin 600 liraya aldığımız gübre 4 bin 200 lira oldu. Ayakta duramıyoruz, çiftçiler bitti. Çiftçiye destek veriyoruz dedikleri günün ardından her şeye zam geldi. Bir senede yüzde 200 zamlandı” şeklinde konuştu.

AKŞENER SOĞANLARI ALDI

Akşener, partisinin salı günkü TBMM grup toplantısında kullanmak için çiftçinin yere döktüğü soğanlardan iki adet aldı. Bir başka karpuz üreticisi ise şöyle isyan etti:“300-400 dönümlük yerdeki ürünler 30 kuruştan alınıp zincir marketlerde 4-5 liradan satılıyor. Biz üreticiler ise 1 buçuk liradan satıyoruz zabıtalar bizi kovuyor. Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz. Perişan durumdayız. Yönetimin değişmesini istiyoruz. Kendimizi bu işe verdik, bu kadar olayın içinde şimdi zabıtalar bırakmıyor… Ne yapalım, hırsızlık mı yapalım, uyuşturucu mu satalım?”

BAŞKAN KARALAR'A ZIYARETTE BULUNDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret etti. Akşener, Karalar ile başbaşa görüşmenin ardından belediye binasının önünde açıklama yaptı. Akşener, Başkan Zeydan Karalar'a Adana'ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Türkiye’yi ilçe ilçe gezerek esnafla bir araya gelmeye devam edeceğini belirten Akşener, "20 Ocak 2020’de başladığımız gezinin Adana durağındayız. Millet ittifakımızın belediye başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret ettik. Misafirperverliği nedeniyle teşekkür ediyorum. Ona az önce söyledim. ‘Biz senden razıyız, inşallah Adanalı da razıdır ve razı olmaya devam eder’ dedim. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.   Ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Meral Akşener,  “Bizim sistemimiz biliyorsunuz, ben grup konuşmama koyuyorum bu bilgileri, talepleri, eksiklikleri, problemleri, milletvekili arkadaşlarımız araştırma, soru önergeleri veriyor, çözümüne katkıda bulunuyoruz. Ama bugüne kadar bir şey fark ettim 1,5 yılda Cumhur İttifakı'nın bileşenleri, paydaşları, genel başkanlar bir tarafa milletvekillerinin bile ilçeleri gezmediğini gördüm. Özellikle AK Parti'nin yüzde 70'e, 80'e yakın oy aldığı ilçelerde ki bunlar İç Anadolu'da daha fazla, o ilçelere bile bir kısmına 31 Mart'ta gelip 'merhaba' deyip gitmişler. Vatandaşın derdiyle ilgilenmeyen bir iktidarla ve bir hükümetle karşı karşıyayız ama milli irade tecelli ettiği gün bu arkadaşlarımızın sandıkta demokrasiyle, milli iradeyle gideceklerini hep birlikte gözlemliyoruz. Yerel basın olarak beni takip ettiniz, bugün takip etmeye devam edeceksiniz. Kendiniz gördünüz, insanların korku duvarı yıkılmış, açık açık bize seslendikleri şu oldu, seçimi seslendiler. 'Seçimi isteyin, seçimi getirin' diye vatandaşın bir talebi var."Daha sonra Akşener, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde esnafı ziyaret ederek, iş yeri sahipleriyle görüştü, vatandaşlarla sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.