"Adana'nın bir değeri daha kaybediliyor"

Ayhan Barut, TCDD'ye ait atölyelerin Mersin'e taşınma kararına tepki gösterdi

Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 04:34:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
88 okunma
Google News

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da Devlet Demiryolları'na ait vagon ve lokomotif atölyelerinin Mersin Yenice'de kurulan Lojistik Merkezi'ne taşınması kararına tepki gösterdi. Adana'nın değerlerinin bir bir kaybedildiğini söyleyen Barut, atölyelerde çalışan yaklaşık 400 memur, işçi, makinist ve teknisyenin de  mağdur edileceğini söyledi. Kent merkezinde boşaltılacak atölyelerin bulunduğu arazilerin ranta kurban edilmesinden endişe ettiklerini vurgulayan Barut, "Karayollarından havaalanına dek Adana'nın tüm değerleri kaybediliyor. İktidar, zaten kamu yatırımlarından gerekli payı alamayan Adana'yı cezalandırmaktan vazgeçmelidir. Bilinsin ki Adana üvey evlat ve sahipsiz değildir. Adanalılar bunun hesabını sandıkta iktidardan soracak" dedi.

 

"2022 YILINDA TAŞINMA TAMAMLANACAK"

 

TCDD tarafından Mersin Yenice'de yaklaşık 500 dönüm arazi üzerinde yapılan Lojistik Merkezi nedeniyle Adana'daki TCDD Ulaşım A.Ş.'ye bağlı vagon ve lokomotif atölyelerinin 2022 yılına dek taşınmasının kararlaştırıldığını aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Yaklaşık 8-10 yıldır Yenice'de bir Lojistik Merkezi kurulacağı, Adana'daki bakım-onarım yapılan atölyelerin ve burada çalışan emekçilerin oraya taşınacağı söyleniyordu. Son duruma göre taşınma işlemleri 2022 yılında tamamlanacak. Olan yine Adana'ya, burada çalışan emekçilere, kent merkezinde yer alan atölyelerin bulunduğu arazilere olacak" diye konuştu.

 

"İKTİDAR ADANA'YI CEZALANDIRMAKTAN VAZGEÇSİN"

 

Adana'da AKP döneminde TEKEL'den Güney Sanayi'ye ve Aksantaş'a dek onlarca fabrikanın özelleştirilip kapatıldığını, Karayolları'dan TRT'ye kamu kurumların bölge müdürlüklerinin taşındığını aktaran Ayhan Barut, Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanı'nın da kapatılacağının söylendiğini aktardı. İktidarın söz vermesine karşın Adana Metrosu'nun borçlarını ve ikinci etabının yapımını üstlenmediğini belirten Barut, "Ne yazık ki Cumhuriyetimizin ekonomiden sanayiye, tarımdan spora her alanda lokomotif kenti olan Adana, kamu yatırımlarından gereken payı alamadı, haksız teşvik uygulamaları ile mağdur edildi ve bu süreçte çok acı biçimde geriye götürüldü. İktidar Adana'yı cezalandırmaktan vazgeçmeli" şeklinde konuştu. 

 

"ARSALAR RANTA KURBAN GİTMESİN"

 

Mersin Yenice'ye taşınması planlanan TCDD'ye ait vagon ve lokomotif atölyelerinde yaklaşık 400 memur, işçi, makinist ve teknisyenin çalıştığını ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Bu taşınma nedeniyle Adana yine kan kaybedecek. Burada çalışan emekçi kardeşlerimiz de bu süreçten olumsuz etkilenecek. Ayrıca kent merkezinde yer alan ve boşaltılacak atölyelerin bulunduğu arazilerin ranta kurban edilmesinden endişe ediyoruz. Bu atölyeler ihtiyacı karşılıyor ve taşınması çok elzem değil. Eğer bu taşınma olursa Adana'da sadece yolcuların inip bindiği bir istasyon kalacak. Bunu kabul edemiyoruz. İktidar bilmeli ki Adana üvey evlat ve sahipsiz değildir. Ama AKP iktidarı döneminde Adana sürekli geriye götürülüyor. Oysa bereketli topraklarıyla, köklü sanayi geçmişiyle, nitelikli insan birikimiyle ve çok büyük sosyal ve ekonomik potansiyeliyle Adana hep plakası gibi 1 numaradır. Daha önce yaptığımız bir çağrıyı tekrar ediyor, siyasi ayrım gözetmeksizin herkesi Adana'ya ve değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.