Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer: "İstiklal Marşımız milletimizin ortak sesi ve vicdanıdır"

Gündem Yayın: 12 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.03.2020 09:09:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
535 okunma
Google News

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göğer, İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşı'nın, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam ettiğini söyledi.

 İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göğer, Mehmet Akif Ersoy'un, azimle inançla ve büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesini, muhteşem dizeleriyle İstiklal Marşı'nda ebedileştirdiğini kaydetti. Türk milletinin vatan sevgisinin, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunun, en derin ve gerçek anlamıyla bu dizelerde ifadesini bulduğunu belirten Birlik Başkanı Niyazi Göğer, "Türk Milletinin istiklal tutkusunu, kahramanlığını, vatan sevgisini ve tarihi yürüyüşünü destansı bir üslupla anlatan İstiklal Marşımız, Milli Mücadele ruhunu daima korumamızı sağlayacak eşsiz bir teminattır. Her mısrası büyük anlamlar yüklü olan İstiklal Marşı, milli mücadelemizin en çetin dönemlerinde milletimize büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Bu edebi şaheseri kaleme alan Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele günlerinde yaşanan zorlukları ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye çarpıcı bir ifadeyle dile getirmiştir" diye konuştu.

İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşı'nın, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Niyazi Göğer, "Milli Marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. 99 yıl önce, Büyük Millet Meclisinin büyük bir coşkuyla ‘milli marşımız’ olarak kabul ettiği İstiklal Marşı, bize ‘bir arada millet olma’ şuuru kazandırmaya devam etmektedir. İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.