ADANA'DA YENİ STADYUM AÇILIŞ HEYECANI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen stadı Yeni Adana Stadı'nı, beraberinde Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve milletvekilleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve çok sayda davetli ziyaret etti.

Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 12:03:14
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
551 okunma
Google News

Merkez Sarıçam ilçesinde, TOKİ tarafından inşaatına 2014'te başlanan, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa edilen Yeni Adana Stadı, kapılarını  açtı.

Statta düzenlenen  açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantıyla katıldı.

Açılış törenine canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Yeni Adana Stadyumu'nun Türkiye’ye, Adana’ya ve Adanalı sporculara, taraftarlara hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Bu muhteşem tesisimizin Adana’mıza kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Stadyumumuz 78 bini açık, 60 bini kapalı olmak üzere 138 metrekare büyüklüğe sahiptir. Alttan ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu stadın kapasitesi 33 bin kişidir. Böylece Adana’mıza her bakımdan modern bir tesisi kazandırdık. Şehrimizin iki güzide kulübü olan Adanaspor ve Adana Demirspor, artık maçlarını burada oynayacaklar. Her iki spor kulübümüze bundan sonra oynayacakları maçlarda başarılar diliyorum. Yeni stadyumun da motivasyonuyla iki kulübümüz, başarı grafiklerini daha da yükseltecektir” diye konuştu.

 

'SPOR ALTYAPISINI BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK'

Türkiye’de uzun yıllar boyunca belli branşlar dışında spora gereken önemin verilmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra spor altyapısındaki sorunları çözmeye başladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Spora ilgisi olan gençlerimiz hem ailelerinden hem de ilgili kurumlar tarafından destek göremedikleri için başka arayışlara girdi. Bu sebeple Türkiye çok genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen, sporda istenen başarıları uzun yıllar yakalayamadı. Bu nedenle Türkiye’nin potansiyelini gerçek anlamda yansıtacak düzeye gelemedi. Gençlik yıllarında spora, özellikle de futbola gönül vermiş biri olarak sıkıntıların farkındaydık. Belediye başkanlığı dönemimden itibaren sıkıntıları çözmeye çalıştık. Bu anlayışı 2002 yılından itibaren 81 vilayetimizin tamamına yaydık. Son 18 yılda spor altyapısını baştan aşağı yeniledik” dedi.

"SPOR KULÜPLERİNİN SAYILARI DA ARTTI"

İllerin ihtiyacına göre yeni tesisleri hizmete açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Statlar, yüzme havuzları, gençlik merkezleri, spor alanları, atletizm pistleri açtık. 2002’den önce 1574 tesis varken bugün bu sayı 2 kat artarak 3900’e kadar çıktı. Atletizm pisti 12’den 56’ya, spor salonlarının sayısını 904’e yükselttik. Dönemimizde sadece Adana’ya 18 spor tesisi kazandırdık. Futbolda ömrünü tamamlamış olan statları yıkıp, yerine yüksek kapasiteli uluslararası düzeyde yeni tesisleri inşa ettik. Şimdiye kadar ülke genelinde 32 stadı tamamladık, 10 stadın yapımı, 4’ünün ise proje süreci devam ediyor. Sporcularımız bu tesislerde 7 gün 24 saat gönül rahatlığıyla çalışsın diye buraları dört dörtlük tesisler olarak tasarlıyoruz. Spor altyapısına yaptığımız tüm bu yatırımların meyvelerini son yıllarda toplamaya başladık. Sporcularımız, 2002 yılında sadece 1481 madalya kazanabilmişken, 2019’da elde ettikleri 8 bin 800’ün üzerinde madalya ile verilen emekleri tüm dünyaya gösteriyor. Faal sporcu sayımız 18 yılda 260 bin iken 3 bin 623’ü geçti. Adana’da sporcu sayısında rekor yaşandı. Adana’da 2002 yılından önce 7 bin 762 lisanslı sporcu varken bu sayıyı 189 bin 541’e ulaştırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan kulüplerimizde de artış oldu. Adana’da 113 olan spor kulübü sayısı 486’ya çıktı.”

Açılış töreninin ardından Yeni Adana Stadı'ndaki ilk maç, TFF 1. Lig'in 22. haftası kapsamında saat 19:00'da Adana Demirspor ile Altay arasında oynandı.

Stattaki koltuk renkleri Adana Demirspor ve Adanaspor'u simgeliyor

 

Her ayrıntı düşünülerek inşa edilen Yeni Adana Stadı'nda, tribün koltuklarının renkleri kentin iki köklü kulübünü simgeliyor. Koltukların yarısı Adana Demirspor'un "mavi-lacivert", diğer yarısı da Adanaspor'un "turuncu-beyaz" renklerinden oluşuyor. Stat, 33 bin seyirci kapasiteli olmasının yanı sıra sosyal donatılar, 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünleriyle dikkati çekiyor. Çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğindeki stat, mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğuyla hizmet veriyor.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer aldığı stattan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek. Stadın etrafında, 431'i kapalı, toplam 1444 araçlık otopark da hizmet verecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.