Adana’da Karate Dan sınavı ve Eğitim Semineri heyecanı

2020 2. Dönem Dan sınavlarının Adana kısmı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

Yayın: 25 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.03.2021 13:48:20
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
645 okunma
Google News

Karate Federasyonu tarafından 2020 Aralık döneminde yapılması planlanan ancak Korona virüsle mücadele kapsamında yürürlüğe giren Kısıtlama ve tedbirler gereği gerçekleştirilemeyen 2020 2. Dönem 2.3.4.5.6 Dan sınavlarının  Adana kısmı önceki gün gerçekleştirildi.Yüreğir Serinevler Spor Salonunda düzenlenen dan sınavı öncesi ise  Dan Eğitim Semineri yapıldı.

 

YOĞUN İLGİ  YAŞANDI

Dan Eğitim Sınavı ve Seminerine yoğun ilgi olduğu gözlenirken ;  Gençlik ve Spor Adana İl Müdürü Muzaffer Çintimar semineri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi

 aldı. Türkiye Karate Federasyonu Dan ve Eğitim Kurulu Başkanı Recep Onat, Genel Sekreter Ünal Polat, Dan ve Eğitim Kurulu Üyeleri  İbrahim Kuşaksız, Necip Kaplan

Karate Adana İl Temsilcisi Tahir Türkaslan  Karate Hatay İl Temsilcisi Nizamettin Karaali  önderliğinde yaklaşık 90 sporcunun katıldığı sınavları birlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirdi. 2.3.4.5.6 Dan sınavına giren sporcular ise bir üst seviyeye geçebilmek için ter döktüler.

 

TÜRK ARSLAN   “PANDEMİYE RAĞMEN BAŞARILI ÇALIŞMALARDA BULUNULDU” 

Karate Federasyonu Adana İl Temsilcisi Tahir Türkaslan, Karate Federasyonu tarafından 2020 Aralık döneminde yapılması planlanan ancak Korona virüsle mücadele kapsamında yürürlüğe giren kısıtlama ve tedbirler gereği gerçekleştirilemeyen 2020 yılı 2. Dönem 2.3.4.5.6 Dan sınavlarının  Adana kısmını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan öncülüğünde pandemi sürecine rağmen başarılı çalışmalar yapıldığına dikkat  çeken Tahir Türkaslan,  dan sınavına katılan sporculara başarılar diledi.

 

“ PANDEMİ KURALLARINA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ”

Adana’da yapılan dan sınavında yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Dan ve Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Ünal Polat  ise “ Adana’yı her zaman destekliyoruz. Burada bulunan arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar içerisinde.Cumhurbaşkanımızın , Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulu üyelerimizin  ifade ettiği kurallara uyarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz.” Dedi.

 

 RECEP ONAT : “DURMAK YOK YOLA VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 Türkiye Karate Federasyonu Dan ve Eğitim Kurulu Başkanı Recep Onat  ise Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’a ve Dan Eğitim Kurulu Üyelerine çalışmalarından dolayı  teşekkür etti. Pandemi sürecinde yaşanan olumsuzlukların çalışmaları kısmen de olsa sekteye uğrattığını ifade eden Recep Onat,  Adana’da çok güzel bir ortamda pandemi sürecine rağmen yoğun ilginin olduğuna dikkat çekti. Karate Adana İl Temsilcisi Tahir Türkarslan ve organizasyonda görev alan görevlilere teşekkür eden Başkan Recep Onat,  “ Burada karate camiamızda bazı sıkıntılar yaşandı. Ama, maske, hijyen ve mesafe kurallara uyarak yaşanan sıkıntıların giderilebileceğini ifade etmek istiyorum. Aileler de ve karate antrenörü ve sporcularımızda yaşanan tedirginliği hep birlikte kurallara uyarak atlatabiliriz. “ dedi.

“GENÇLERİMİZ KURALLARA DAHA FAZLA UYMALILAR “

Yeni süreçte daha dikkatli olarak durmaksızın yola devam edilmesi gerektiğini ifade eden Recep Onat, “ Kurallara çok dikkat edilmeli. Gençlerimiz özellikle mesafeye dikkat etmiyorlar. Kurallara uyarak spor yaparlarsa iyi bir örnek olurlar. Ailelerine ve çevrelerini korumuş olmaları. “ diye konuştu.Dan ve Eğitim Kurulunun birleşmesi sonrasında çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Recep Onat, “ Karatemiz adına çok güzel gelişmeler var. Premier ligde alınan başarılar güzel. İyi yoldayız. Sporu bilimsel açısından yapılarak antrenör  ve sporcuların kendilerini daha iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Sporcularına verdikleri derslerde sporcuya işin özünü vermek lazım. Antrenörlerimiz biraz daha özveride bulunurlar ise çok daha iyi seviyeye karatemiz gelebilir.” Diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.