Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz: Harç iadeleri düzenli yapılmalı

Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan’ı ziyaretinde avukatların harç iadeleri sorununu dile getiren Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, “İdare, harç iadelerini düzenli yapmalıdır.” dedi.

Ekonomi Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 00:57:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
151 okunma
Google News

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, göreve yeni başlayan Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan’ı makamında ziyaret ederek harç iadeleri konusunda avukatların yaşadıkları sorunları anlattı. Karşılıklı görüş alıverişinde bulunulan ziyarette, ortak konular ve güncel çalışma alanları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

 

TAHSİL YAPILMADAN DAVA AÇILAMIYOR

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz "Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) ve Harçlar Kanunu gereği harç tahsili yapılmadan dava açılamıyor. İdarenin, yasalardan aldığı harcı tahsil gücü karşısından mahkeme ilamı ile karara bağlanan harç iadeleri de hızlı ve düzenli yapılmalıdır. Elektronik işlemlerin böylesine yaygınlaştığı bir zamanda bu sorunun en kısa zamanda çözümü sağlanmalıdır” dedi.

 

İADELER İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Çukurova Vergi Dairesi Müdürü Muzaffer Yazgan, göreve yeni başladığını, konu hakkında işbirliği çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılacağını, harç iadelerinin düzenli yapılması konusunda elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini kaydetti. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Çukurova Vergi Dairesi Müdürü’ne kendilerine gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.