"ADALETSİZLİĞİ , ADALET İLE YIKMAK GEREKİR..

Sağlık -sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu EK ÖDEME YERİNE TEK ÖDEME yapılsın dedi. NENNİOĞLU yapmış olduğu açıklamada ;

Sağlık Yayın: 24 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 24.08.2020 02:27:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
313 okunma
Google News

Sağlık -sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ek ödeme yerine tek ödeme yapılması  gerektiğini söyledi.  Sağlık Bakanlığının  20 Ağustos 2020 tarihli günlük hastalık tablosunu açıkladığı sırada kendisine yöneltilen sağlıkçılar ile ilgili bir mujdeniz olacakmı ? sorusuna  Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın  “sağlıkçı kardeşlerimiz ek ödemeyi tavandan alacak “ diye kısa , çok açıklayıcı olmayan bir cevap verdiğine dikkat çeken Başkanı Bekir Nennioğlu  yine toplumda sağlıkçılara ek bir ücret alacak algısını oluşturulduğuna dikkat çekti. Başkanı Bekir Nennioğlu  , “Bende yanlış anlasılmalara mahal vermemek için Sağlıkçıların Adana ilindeki sözcüsü olarak konuyu kamuya açıklamak istiyor, yapılan adaletsizlikleri onların vicdanına bırakıyorum.Ek ödemenin tavandan verilmesi sadece covid-19 servisinde çalışanlara verilecek (tüm yük üzerinden geçen temizlikten güvenliğe kadar saglik işçileri alamayacak) 3 ay süreli olacak aynı hastanede görevli aynı asansörü kullandığı aynı yemekhaneye gittiği diğer personeller bu ödemeden yararlanamayacak.Ek ödeme covid-19 hastasına bakan kişiye verilecek lakin hastanın teşhis edilme sırasında görevli diğer sağlık personeline ve covid servislerine lojistik destek veren diğer hiçbir personele verilmeyecek.Bu ödeme yapılırken ayni serviste çalışan aynı yükü sırtlanmış hemşireler lisans-lise diye ayrılıp  biri 700 lira alırken diğeri 1500 lira alacak. Büyük hastanelerde ödeme zaten  tavandan yapıldığı için bu ödeme hemşireleri çok fazla etkilemeyecek..” diye konuştu.

“AYRIM YAPILMADAN HAK EDİLEN EK ÖDEME YAPILMALI “

Sıraladığı  bu maddeler sağlık personeline pandeminin başından beri jest diye önüne getirilen adaletsiz bir ödeme şeklinin kısa bir açıklaması olduğunu  hatırlatan Başkanı Bekir Nennioğlu  , “yapılması gereken adaletli davranış ek ödeme yerine tek  ödeme getirilmesi bütün sağlık personeline (memur-işçi  ayrimi yapmadan)seyyanen 1000 lira ödeme yapılması pandemi servisinde çalışan personele ise bu miktar lise - lisans-işci-memur ayrımı yapılmadan %50 olarak artırılmasıdır.Adaletde budur, şimdiye kadar yapılan Adaletsizlikleri yıkmanın yoluda budur." Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.