“ Adaletin Terazisiyle oynanmamalıdır“

Çoklu Baro uygulamasına Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük tepki gösterdi.

Yaşam Yayın: 05 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 05.12.2020 13:12:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
231 okunma
Google News

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye’de mevcut iktidarın kendi güdümünde bir baro modeli uygulamaya çalıştığını öne sürdü. Fırtına Haber Yetkilisi Gökmen Oğur ve Yetiş Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Yetiş’e önemli açıklamalarda bulunan Av. Veli Küçük, Av. Veli Küçük, Paralel baro sisteminin planlı şekilde uygulanmak istendiğini öne sürdü. Ankara’da ikinci baroyu kuramadıklarını belirten Av. Veli Küçük“Tepeden inme, dayatmacı ve diktatöryal bir yaklaşımla ülkenin hukuk sistemi ve yargının bağımsızlığı ortadan kaldırıldı. 15 Temmuz öncesi FETÖ'terör örgütünün sızdığı yargıya, bugün başka başka cemaatler sızıyor. Buna dikkat edilmezse,bu tür yapılara geçit verilirse Ülkemizde ileriki zamanlarda yeni vaka ve olumsuzlukların yaşanmasına zemin hazırlanır Adaletin terazisiyle oynanmamalıdır.”dedi

 

“SİYASETİ ADALETİN GÖBEĞİNE YERLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Barolarda etkili olamayan ve istediğini yapamayıp yandaş hale getiremeyen muktedirlerin, bugün baroları bölerek, kedine yakın olabileceğini düşündüğü baroları yanına alarak sanki hukukçular da kendileri ile berabermiş algısı yaratma çabası içerisinde olduğunu öne süren Av. Veli Küçük,“ Yapılmak istenen şey siyasi partilerin yandaşlık anlayışını barolara yansıtarak iktidara yakınmış gibi gösterilmek isteniyor. Bu çok tehlikeli bir yaklaşım . Çünkü , İktidar , paralel baroları hayata geçirmek isteyerek kendi siyasal düşüncesine yakın avukatları oluşturmak istiyor. Asıl tehlike ise siyasi düşünce ve parti yandaşlığı algısıyla oluşacağı için vatandaşın barolarda avukatını belirlerken kendi düşüncesine göre seçecek Bu da hukukta aksamaları beraberinde getirecek.Bu sistem çok tehlikeli bir sistem. Birde oluşturulmak istenen çoklu baro adaylarını açıklamalarına vaatlerine bakacak olursak sanki paralel baroya üye olanların Kamu kuruluşlarında iş imkanı alma noktasında destek verilecekmiş izlenimi uyandırılıyor.Bu da kantarın topuzunun daha da kaçmasına neden oluyor.” Diye konuştu.

 

“YANDAŞ BAROLAR ÜZERİNDE TEK SESLİLİK YARATMAYI İSTİYORLAR”

 Siyasal gücü elinde tutanların sendika ve bazı siyasi partileri ele geçirerek kendi düşüncesine göre şekillendirmek istediğini ifade eden Av. Veli Küçük, “ Barolarda evrensel hukuk prensipleri uygulanıyor. 18 Yılda 15 binden fazla yasa maddesi değişti. Cumhurbaşkanlığı sistemi daha fazla demokrasi. Bu doğru değil. Yarattığı sorunları hep beraber görüyoruz. Bizler, Yasama , Yürütme ve Yargının daha fazla birbirini desteklediği sistem olsun diyoruz. Baroları muhalif anlayışa sahip anlayışa hakimmiş algısı oluşturarak bunu istemeyenler hemen çoklu baroyu hayata geçirerek baroları muhalefet ediyormuş algısını vatandaşlara göstermeye çalışıyorlar. Demokrasiye katılımcılık bu nedenle çok önemli. Yandaş barolar üzerinde tek seslilik yaratmayı istiyorlar. Yargıda kadrolaşmaya başladıklar. Bunu cemaatler üzerinde yapıyorlar.” Ama bilmiyorlar ki kara cübbeliler bu hukuksuzluğa hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Toplumsal olaylara, hukuksuzluklara, hak ihlallerine karşı baroların etkisiz hale getirilmesine dönük çabalara bugüne kadar teslim olmadığımız gibi bundan sora da teslim olmayacağız. Bu tasarı, Anayasanın 135. Maddesine açıkça aykırıdır. . Yargı er geç bunun hesabını sorar Bu hukuken kadük bir uygulamadır ve çok yanlıştır. Ülkemizi bu karanlık ortama sürükleyenler hukuk önünde bu yaptıklarının hesabını mutlaka verirler.”dedi.


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.