“4/C(B) İÇİN SÖYLENİLEN”SİYASİ KARAR” VERİLMELİ HAKSIZLIK SON BULMALIDIR”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un 4/C-B personellerle ilgili yaptığı açıklamasına dikkat çeken Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, net konuştu.

Ekonomi Yayın: 21 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 21.12.2020 03:49:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
413 okunma
Google News

Özel Haber : Hüseyin Yetiş

 

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer,

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un  4/C-B personellerle ilgili yaptığı açıklamasının bu ünvanda çalışanları  ve kendilerini  bir kere daha hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Başkan  Mustafa Tümer,4046 sayılı özelleştirme uygulamaları kanunu kapsamında özelleştirilen KİT Kurumlarına, zamanında sınavla girerek mühendis tekniker teknisyen gibi ünvanlarda kalifiye eleman olarak çalışan bu arkadaşlarımıza şimdilerde 4046 sayılı kanun kapsamında nakil oldukları kurumlarda büro memuru adı altında her türlü iş yaptırılması ve hatta birlikte çalıştıkları diğer çalışanların yarı fiyatına çalıştırılmaları bir insanlık ayıbıdır, ancak en önemlisi devletimizin hükümet uygulamaları kaynaklı çok büyük bir ayıbıdır.” Dedi.

 

“ SORUNLAR HALEN DEVAM EDİYOR”

Bu meseleyi konuşmadıkları  bir oturum ve konuşmadıkları bir toplantı ; gündeme getirmedikleri platform kalmadığına dikkat çeken Genel Başkan Mustafa Tümer, “ Toplu sözleşmelerde, KPDK toplantılarında Türkiye Büyük Millet Meclis’inde her platformda dile getirdiğimiz bu sorunu”siyasi bir karar” gerektirmektedir diyerek itelemek ötelemek de siyasilerin çok büyük bir ayıbıdır. 4/Cden 4/B ye sözde geçirilen bu personellerin bu değişiklikten dolayı özlük ve ekonomik hakları noktasında olarak hiçbir değişiklik olmamış. Daha doğrusu yapılmamıştır.Halen KADRO, ÜNVAN ve EMEKLİLİK sorunları devam etmektedir. Tayin olamıyorlar, terfi alamıyorlar, geldikleri kurumda aldıkları ücretin yarısına ve hatta aynı odada çalıştıkları arkadaşlarının çok altında ücretlere çalıştırılıyor. Yine son dönemde taşeron firma elemanı iken önce kadroya alınıp, sonrada Kasım ayı itibarı ile İşçi toplu iş sözleşmesi (İTİS) kapsamınada alınan taşeron firma çalışanı arkadaşlarımız yaklaşık ücret olarak %50 fazla almakta özlük hakları anlamında da çok daha iyi durumdadırlar. Firmadan gelen arkadaşların durumuna kesinlikle itirazımız yok güvenceli çalışma hayatı her zaman taleplerimiz arasında olmuştur. Ancak itiraz noktamız bu ve benzeri uygulamaların her çalışana herkese uygulanması yönündedir.” Diye konuştu.

 

“SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Genel Başkan Mustafa Tümer, “ 4/C(B) olarak çalışan personellerin  geldikleri kurumlarda TEDAŞ, TEKEL, Seka kağıt Fabrikaları, Çimento fabrikaları, Türk Şeker Fabrikaları, Termik Santraller, Linyit Kömür Işletmeleri, Eti Maden işletmeleri, gibi ekonomiye katma değer sağlayan kuruluşlarda kalifiye eleman olarak çalışmakta iken kazanılmış hakları gasp edilmiş, mağdur edilmişlerdir. Yıllarca kar kış demeden çalışan,üreten ve her şeye rağmen devletine milletine küsmeyen bu personellere “söylenilen” “SİYASİ KARAR”da artık olumlu olarak verilmelidir. Talebimiz uçuk kaçık asla değildir.”KADRO ÜNVAN ve EMEKLİLİK ve en önemlisi SAYGI !.” şeklinde konuştu.

 

22

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.