20’nci Çukurova Cup başladı

Uluslararası turnuva Seyhan Belediyesi sponsorluğunda yapılıyor

Yayın: 03 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 03.11.2020 11:33:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
264 okunma
Google News

Adana’nın geleneksel olarak düzenlenen tek uluslararası tenis turnuvası olan, bu yılSeyhan Belediyesi sponsorluğunda yapılan Çukurova Cup (2020Tennis Europe JuniorTour) 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 20’ncisi başladı.

 

31 Ekim’deki eleme maçlarının yapılmasıyla başlayan Seyhan Belediyesi 20’nci Çukurova Cup’ta2 Kasım’daana tablo maçlarına geçildi. Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’ndeki (ATDSK) turnuvaya Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada, Kazakistan, Kıbrıs, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tayland ve Ukrayna’dan 205 tenisçi başvurdu. Bir hafta süreyle genç tenisçilerin raket sallayacağı turnuvanın resmi açılışı, tenisçileri buluşturan Sporcu Gecesi’yle yapıldı. Geleceğin şampiyon raketlerini buluşturan törende konuşan Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya, “Bu güzel ilçede böylesi güzide bir tenis kulübünün olması bölgenin ne kadar medeni, spor ve gelişim anlamında ne kadar önemli bir noktada olduğunun önemli göstergelerinden bir tanesi. 1969’dan bu yana bu kulübü ayakta tutan tüm başkanlarımızı ve yöneticilerimizi kutluyorum. Seyhan Belediye başkanımıza spora ve sporcuya verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Katılan sporcularımıza başarı dilerken, misafirlerimize Adana’nın misafirperverliğini güzelliklerini, gastronomisi doğal yapısını görerek mutlu şekilde ayrılmalarını temenni ediyorum” dedi.

 

YAŞAM BOYU SPOR

Çukurova Cup’ın sponsoru Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da, Çukurova Cup’ın 20 yıldır yapılmasının sürdürülebilirlik ve kent kültürü açısından önemli olduğuna değindi. Devamlılığı olmayan hiçbir işte başarılı olunamayacağını vurgulayan Başkan Akay, “Tenis yaşam boyu yapılacak, insanı yaşam boyu sağlıklı tutacak, sosyalleştirecek temel sporlardan bir tanesi. Bu turnuvaya katılan, kulübümüzde tenis oynayan gençlerimiz mutlaka bu sporu ömür boyu sürdüreceklerdir. Tenis aynı zamanda çok ciddi bir endüstri haline geldi. Gençlerimiz de inşallah teniste çok iyi yerlere gelerek, bu endüstriyel paydan nasiplerini alırlar” diye konuştu.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimarda, sporculara başarı diledi, Türk tenisine verdiği katkı nedeniyle ATDSK’nın yöneticilerini kutladı.

 

TENİSİN MERKEZİ ADANA

Teniste sponsor desteğinin önemine dikkat çeken ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, 20’nci Çukurova Cup’a sponsor olan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a teşekkür etti. ATDSK’da 20 yıldır binlerce genç tenisçiyi buluşturduklarını hatırlatan Keskin, “Özellikle tenis sporu sponsorsuz ilerlemiyor.Kulübümüzün üyesi Başkanımız sayın Akif Kemal Akay’a sponsorluk desteği nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz. Bu turnuvanın önemi çok fazla. Uluslararası turnuvamıza 20 yılda sayısız başarılı oyuncular katıldılar. Bu turnuvaya katılan oyuncular ilerleyen yıllarda ITF düzeyinde çok iyi yerlere geldiklerini de görünce Adana’da böyle bir turnuvanın önemini görüyor, bunu 20 yıldır yapmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Kulübümüze destekler sürdüğü sürece Adana’yı inşallah tenisin merkezi yapacağız” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sporcularla birlikte 20’nci yıl pastasını kestiler, turnuvaya katılan sporcularla bir araya geldiler, sohbet ettiler. Yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği törende katılımcılara yöresel kıyafetlerle ‘çok çok’ şeker, patlamış mısır, pamuklu şeker, meyan kökü şerbeti ve yöresel lezzetler ikram edildi. Törene, protokolün yanı sıra, turnuva sporcuları, aileleri, antrenörlerini, tenisçiler, kulüp üyeleri, tenis severler katıldılar. Turnuva 7 Kasım’da tekler ve çiftler final maçlarının yapılmasının ardından kupa töreniyle sona erecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.