20’inci Çukurova Cup Seyhan’ın sponsorluğunda yapılacak

Yayın: 02 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.11.2020 00:56:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
240 okunma
Google News

Adana’da her yıl düzenli yapılması yönüyle kentin tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nın 20’ncisi Seyhan Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılacak. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) yapılacak turnuva öncesi üyesi olduğu kulübü ziyaret etti, tenisçilerle bir araya geldi, korta girip, tenis oynadı.

 

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Işık ve İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi’nin kurucusu ve ITF’in Baş Danışmanı RenatoVavassori, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı ziyaret ettiler. Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisini Vavassori ile birlikte ATDSK bünyesinde Adana’da hayata geçirdiklerini hatırlatan Keskin, 2-7 Kasım’da yapılacak olan 20’nci Çukurova Cup(2020 Tennis Europe JuniorTour) 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’na verdikleri destek nedeniyle Başkan Akay’a teşekkür etti. Keskin, yine Türkiye’de ilk Avrupa’da ise 6’ncısı olacak National Training Center’ı (Ulusal Kamp Merkezi) Adana’da hayata geçirmek için hazırladıkları proje hakkında da bilgi sundu.

 

AKAY KORTTA

Bu ziyaretin ardından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 30 yıldan uzun süredir üyesi olduğu ATDSK’yı ziyaret etti. Tesisleri gezen Başkan Akay, HPTC’nin alt yapısında yetişen küçük tenisçilerle bir araya geldi, onlarla sohbet etti, ardından tenis kıyafetlerini giyerek, korta girdi. ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Tenis Kaptanı Özkan Çetin’le tenis oynayıp, ralli yapan Başkan Akay, tenisteki ustalığını da gözler önüne serdi. Kulüpte tenise ilk başladığı, ders aldığı yıllardan söz eden Akay, “Adana, böylesine güzel bir spor tesisine sahip olduğu için şanslı. Özellikle Ali Refah Keskin’in başkanlığındaki yönetimin Türk Tenisi adına yaptıkları yatırımlar takdire şayan, tebrik ediyorum. Bana göre Adana dünyanın merkezi. Adana’dan, Çukurova’dan daha önemli bir nokta yok. İklim avantajının da göz önünde bulundurulup, kentimize yapılacak yatırımlar Türk Tenisi adına önemli” dedi. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, kulüp olarak Türk Tenisi’nin gelişimi, Adana’dan yeni şampiyon raketlerin çıkması için çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

 

23 ÜLKEDEN 205 SPORCU

Adana’da 2-7 Kasım’da yapılacak Seyhan Belediyesi 20’nci Çukurova Cup’aşu ana kadar Türkiye, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada, Kazakistan, Kıbrıs, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tayland ve Ukrayna’dan 205tenisçi başvurdu. Eleme maçlarının ardından erkekler ve bayanlarda 32’lik tabloda olmak üzere 64 tenisçi şampiyonluk kupası için raket sallayacaklar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.